Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          3 tips hoe je meer vooruitgang boekt in de sportschool

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Chocolade muffins
recept

Chocolade muffins

Enorm Amerikaans, maar ook enorm lekker! De speciale chocolade muffins met pindakaas en jam van Masterchef Anneloes! Lees hier het recept.
  • Tussendoortje
  • 12 portie(s)
  • 20 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 131 kilocalorieën per portie
  • 7 gram eiwitten
  • 23 gram koolhydraten
  • 2 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Chocolade-muffins

Ingrediënten

  • 2 Overrijpe bananen
  • 1 Ei
  • 1 Eiwit
  • 80 ml Ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 100 gram Speltmeel
  • 60 gram Havermout
  • 40 gram Kokosbloesemsuiker
  • 20 druppels Stevia
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 0.5 theelepel Baksoda
  • snufje Zout
  • 40 gram Pb2 (gedroogde pindakaas)
  • 40 gram Chocolade proteïnepoeder
  • 50 gram Jam

Benodigdheden

  • Oven
  • Beslagkom
  • Muffinvorm
  • Cupcake papiertjes

Bereidingswijze

Het is misschien enorm Amerikaans, maar dat maakt dit recept niet minder lekker. Amerikanen zijn gek op peanutbutter jelly producten, oftewel: pindakaas met jam. Één nadeel van pindakaas, is dat het veel natuurlijke vetten bevat en jam zit vaak vol met suikers. Vandaar dat dit recept 2 geweldige alternatieven biedt! PB2 is pindakaas in een poeder variant, de pinda’s zijn eerst geroosterd en vervolgens wordt 85% van het olie er uit geperst! Hierdoor behoud je de heerlijke smaak van geroosterde pinda’s, maar is het vetpercentage met 85% lager en scheelt het bijna de helft aan calorieën. Deze heerlijke muffins hebben een fantastisch schattig uiterlijk en passen perfect bij iedere gelegenheid.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C, en leg 12 muffin vormpjes in het muffin bakblik.
  2. Verdeel de bananen in kleine stukjes en prak deze met een vork fijn totdat het een gladde massa is zonder stukjes. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de geprakte banaan, bahalve de pb2, chocolade eiwitpoeder en jam. Roer het beslag goed door zodat er een egale gladde massa ontstaat en alle ingrediënten goed zijn verdeeld.
  3. Verdeel het muffin beslag over 2 kommen. Voeg in de ene kom de pb2 toe en in de andere het chocolade eiwitpoeder en roer het beslag in beide kommen goed door. Je hebt nu een pindakaas beslag en een chocolade beslag.
  4. Verdeel in ieder muffin vormpje een eetlepel van het chocolade beslag en een eetlepel van het pindakaas (PB2) beslag totdat alle 12 vormpjes zijn gevuld. Ga met een saté prikker door het vormpje heen, zodat je een mooi gemarmerd effect krijgt van de muffins. Het PB2 en het chocolade beslag loopt dan mooi in elkaar door.
  5. Bak de muffins in 15 tot 20 minuten af. Je kunt met een saté prikker goed testen of de muffins klaar zijn. Prik een saté prikker in het midden van de muffin en als deze er schoon uit komt zijn de muffins klaar.
  6. Laat de muffins 15 minuten afkoelen en snijd vervolgens met een mesje een klein holletje in de bovenkant van de muffin, zodat daar een theelepel jam in past. Vul alle muffins met een theelepel jam. Heerlijk voor bij de koffie of tussendoor, geniet er van!

Tips:

  • Versier de muffins met een takje munt voor extra frisheid.
  • Ga voor jam die alleen natuurlijke suikers bevat.
  • Heb je geen stevia in huis? Voeg wat extra kokosbloesemsuiker of honing toe.
  • Wil je een extra glad beslag? Je kunt het mengsel ook blenden in een blender of keukenmachine.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 18 juli 2016
Laatste update: 6 juni 2020
Ook om te smullen
  • Spirulinasmoothie

    Spirulinasmoothie

  • Gezonde chocolade pannenkoeken

    Gezonde chocolade pannenkoeken

  • Appel cranberry cider

    Appel cranberry cider

  • Krokant apple crumble ontbijtje

    Krokant apple crumble ontbijtje

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact