Ingrediënten
- 2 Overrijpe bananen
- 1 Ei
- 1 Eiwit
- 80 ml Ongezoete amandelmelk
- 1 theelepel Vanille extract
- 100 gram Speltmeel
- 60 gram Havermout
- 40 gram Kokosbloesemsuiker
- 20 druppels Stevia
- 1 theelepel Bakpoeder
- 0.5 theelepel Baksoda
- snufje Zout
- 40 gram Pb2 (gedroogde pindakaas)
- 40 gram Chocolade proteïnepoeder
- 50 gram Jam
Benodigdheden
- Oven
- Beslagkom
- Muffinvorm
- Cupcake papiertjes
Bereidingswijze
Het is misschien enorm Amerikaans, maar dat maakt dit recept niet minder lekker. Amerikanen zijn gek op peanutbutter jelly producten, oftewel: pindakaas met jam. Één nadeel van pindakaas, is dat het veel natuurlijke vetten bevat en jam zit vaak vol met suikers. Vandaar dat dit recept 2 geweldige alternatieven biedt! PB2 is pindakaas in een poeder variant, de pinda’s zijn eerst geroosterd en vervolgens wordt 85% van het olie er uit geperst! Hierdoor behoud je de heerlijke smaak van geroosterde pinda’s, maar is het vetpercentage met 85% lager en scheelt het bijna de helft aan calorieën. Deze heerlijke muffins hebben een fantastisch schattig uiterlijk en passen perfect bij iedere gelegenheid.
- Verwarm de oven voor op 175°C, en leg 12 muffin vormpjes in het muffin bakblik.
- Verdeel de bananen in kleine stukjes en prak deze met een vork fijn totdat het een gladde massa is zonder stukjes. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de geprakte banaan, bahalve de pb2, chocolade eiwitpoeder en jam. Roer het beslag goed door zodat er een egale gladde massa ontstaat en alle ingrediënten goed zijn verdeeld.
- Verdeel het muffin beslag over 2 kommen. Voeg in de ene kom de pb2 toe en in de andere het chocolade eiwitpoeder en roer het beslag in beide kommen goed door. Je hebt nu een pindakaas beslag en een chocolade beslag.
- Verdeel in ieder muffin vormpje een eetlepel van het chocolade beslag en een eetlepel van het pindakaas (PB2) beslag totdat alle 12 vormpjes zijn gevuld. Ga met een saté prikker door het vormpje heen, zodat je een mooi gemarmerd effect krijgt van de muffins. Het PB2 en het chocolade beslag loopt dan mooi in elkaar door.
- Bak de muffins in 15 tot 20 minuten af. Je kunt met een saté prikker goed testen of de muffins klaar zijn. Prik een saté prikker in het midden van de muffin en als deze er schoon uit komt zijn de muffins klaar.
- Laat de muffins 15 minuten afkoelen en snijd vervolgens met een mesje een klein holletje in de bovenkant van de muffin, zodat daar een theelepel jam in past. Vul alle muffins met een theelepel jam. Heerlijk voor bij de koffie of tussendoor, geniet er van!
Tips:
- Versier de muffins met een takje munt voor extra frisheid.
- Ga voor jam die alleen natuurlijke suikers bevat.
- Heb je geen stevia in huis? Voeg wat extra kokosbloesemsuiker of honing toe.
- Wil je een extra glad beslag? Je kunt het mengsel ook blenden in een blender of keukenmachine.