Ingrediënten
- 2 rijpe Bananen
- 1 Ei
- 100 ml Ongezoete amandelmelk
- 90 gram Ongezoete appelmoes
- 1 theelepel Vanille extract
- 100 gram Havermout
- 40 gram Eiwitpoeder
- 1 theelepel Kaneel
- 0.5 theelepel Baksoda
- 0.5 theelepel Bakpoeder
Benodigdheden
- Spatel
- Blender
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
Wij Hollanders houden wel van een plakje brood in de ochtend. Maar er zijn ook mensen die tarwe liever vermijden – vanwege persoonlijke fitnessdoelstellingen, of wellicht vanwege een glutenallergie. Dit bananenbrood is ontzettend makkelijk zelf te maken en het is bovendien helemaal glutenvrij! Bananenbrood is niet alleen lekker bij het ontbijt, maar ook als snack tussendoor. En een leuke bijkomstigheid: het hele huis ruikt vervolgens heerlijk naar vers gebakken lekkers!
- Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed een cakeblik met bakpapier, of vet deze in met geurloze kokosolie/olijfolie.
- Stop de eerste 5 ingrediënten tezamen in een blender en mix deze tot je een egaal en romig geheel hebt.
- Giet het romige bananenmengsel in een kom en voeg de laatste 5 ingrediënten aan toe. Roer het gehele mengsel goed door zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Wanneer het geheel goed is gemengd, is het tijd om het af te bakken!
- Giet het mengsel in het ingevette of met bakpapier beklede cakeblik en bak het in 20 – 25 minuten af. Het bananenbrood is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
- Bananenbrood is direct warm uit de oven op zijn best! Lekker met honing, pindakaas, appelmoes of superfoods. Geniet van je glutenvrije brood waar je zonder schuldgevoel heerlijk van mag snoepen!
Optioneel: wil je het brood net wat zoeter? In deze foto hebben we extra cranberries toegevoegd voor een net wat zoetere smaakt. Dit kan ook met wat chocolade.
TIPS:
- Bananenbrood kan in een luchtdichte trommel één week in de koelkast bewaard worden.
- Warm is het eigenlijk het lekkerst. Je kan het opnieuw in de magnetron verwarmen in 2 minuten op 500 watt (het blijft dan net zo sappig als net uit de oven!)
- Hou je van een chocolade ervaring? Vervang dan de theelepel kaneel door 1 of 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder.