Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Gevulde pompoen
recept

Gevulde pompoen

Niets is lekkerder dan een lekker vullend hartig gerecht. Probeer daarom de gevulde pompoen van Masterchef Anneloes, een echte aanrader!
  • Avondeten
  • 2 portie(s)
  • 10 minuten voorbereiding
  • 40 minuten kooktijd
  • 688 kilocalorieën per portie
  • 57 gram eiwitten
  • 101 gram koolhydraten
  • 12 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

herfstachtige-gevulde-pompoen

Ingrediënten

  • 1 eetbare Pompoen
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 2 1/2 eetlepels Zwarte peper
  • 250 gram Champignons
  • 1 Gele paprika
  • 3 Lenteuitjes
  • 30 gram Rozijnen
  • 270 gram Kipfilet
  • 1 blik à 260 gram Linzen
  • 2 theelepels Kipkruiden
  • 4 theelepels Kaneel

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Vergiet
  • Koekenpan

Bereidingswijze

Pompoen heeft een fijne zoete smaak en ligt qua structuur ergens tussen een aardappel en een wortel. Een groot bijkomend voordeel is dat de pompoen enorm vult, maar een erg laag is in calorieën bevat en zeer rijk is aan vezels. Verder is de pompoen eigenlijk van alle markten thuis. Je kan de pompoen verwerken in hartige gerechten, maar hij leent zich ook uitstekend voor koekjes, muffins, cakes en taarten. Hierbij een recept voor een hartig, lekker recept. Een pompoen is natuurlijk met alles te vullen, maar de onderstaande combinatie is een perfecte thuiskomer na een lange wandeling buiten. Kopje thee ernaast en genieten maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in de lengte door, zodat de pompoen kan blijven staan op de bolle zijkanten. Verwijder vervolgens de draden en zaden van beide helften en snijd de houterige uiteindes van de pompoen af. Wrijf de gehele helften in met 1 el olijfolie, zowel de binnen- als de buitenkant en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Zet beide helften in de oven en bak deze 25 tot 30 minuten totdat je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken en de helften mooi goudbruin zijn geworden.
  2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en laat de rozijnen wellen in gekookt water. Snijd alle overige groenten in kleine stukjes of ringetjes, laat de linzen goed uitlekken in een vergiet en spoel af.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak de kip rondom gaar in 5 minuten met de 2 theelepels kipkruiden. Voeg zodra de kip gaar is de champignons en paprika toe en laat nog 4 minuten meebakken. Voeg vervolgens de linzen, de 4 theelepels kaneel en 2 theelepels versgemalen zwarte peper toe. Roer dit alles goed door elkaar heen. Voeg na 2 minuten de gewelde, uitgelekte rozijnen toe en de 3 bosuien. Schep alles goed door en haal van het vuur.
  4. Haal de pompoenhelften uit de oven en schraap het gare vruchtvlees wat verder los, zodat er een grotere holte ontstaat om de pompoen te vullen. Voeg het vruchtvlees toe aan de vulling. Schep de vulling nog een keer goed door en verdeel vervolgens over beide pompoenhelften.
  5. Zet de pompoenhelften zo’n 5 a 10 minuten terug in de oven en dan is het gerecht klaar. Zet ondertussen een heerlijke kop thee en geniet van deze heerlijke herfstachtige maaltijd!
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 5 juli 2016
Laatste update: 11 februari 2020
Ook om te smullen
  • Witte koolsalade met kip

    Witte koolsalade met kip

  • Vegan eiwitrepen

    Vegan eiwitrepen

  • Rijkgevulde zoete aardappel curry

    Rijkgevulde zoete aardappel curry

  • Glutenvrije bloemkoolpizza

    Glutenvrije bloemkoolpizza

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact