Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / De perfecte biefstuk bakken
recept

De perfecte biefstuk bakken

Wil jij weten hoe je de perfecte biefstuk bakt? Of je nou kies voor rare, medium of doorbakken. Lees deze handige tips!
  • Avondeten
  • 1 portie(s)
  • 0 minuten voorbereiding
  • 10 minuten kooktijd
  • 183 kilocalorieën per portie
  • 36 gram eiwitten
  • 0 gram koolhydraten
  • 4 gram vetten

Waardeer

(4.2 uit 11 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

Biefstuk bakken

Ingrediënten

  • 125 Biefstuk
  • klont Roomboter
  • scheutje Olijfolie
  • snufje Zeezout
  • snufje Peper

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Aluminiumfolie
  • vleesthermometer (optioneel)

Bereidingswijze

Met 25 gram eiwitten per 100 gram is biefstuk voor de vleesetende sporter een goede bron van eiwitten. Maar hoe bak je nou de perfecte biefstuk? Een belangrijke vraag voor veel mensen die van vlees houden. Ga je voor ‘rare’, ‘medium’, ‘doorbakken’ of ergens daar tussenin? Als zoon van de slager leg ik je uit hoe jij jouw biefstuk het beste kunt bakken!

Bekijk de afbeelding hieronder en beslis hoe jij je biefstuk wilt voordat je aan de slag gaat!

Biefstuk-bakken

Stap 1. Neem de biefstuk uit de koelkast en laat deze minimaal één uur op kamertemperatuur komen. Is je biefstuk vacuum verpakt? Haal deze dan uit de verpakking voordat je hem op kamertemperatuur laat komen.

Stap 2. Dep de biefstuk droog. Zorg dat het grootste gedeelte van de vocht om de biefstuk weg is. Dit zorgt voor een mooier bruiningsproces.

Stap 3. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe samen met het scheutje olie. Wacht tot de boter een lichtbruine kleur heeft. Dit is een teken dat de pan en de boter goed heet zijn. Voeg vervolgens de biefstuk toe en schroei beide kanten van het vlees in ongeveer een halve minuut dicht. Bestrooi de biefstuk ondertussen met de zeezout.

Stap 4. Zet het vuur iets lager zodat de boter niet verbrandt. Maar niet te laag, het vlees moet wel blijven doorbakken. Voeg eventueel extra roomboter toe aan de pan waarmee de de biefstuk kunt bedruipen.

Stap 5. Afhankelijk van hoe jij je biefstuk wilt serveren bak je de biefstuk nog kort door. Bekijk de tabel hieronder voor de juiste tijd en kerntemperatuur. Let op deze tijden zijn exclusief het dichtschroeien van het vlees. Bestrooi de biefstuk na het bakken met een snuf peper.

Bereidingstijd op het fornuis*Kerntemperatuur (oven)
Rood (Rare)Geen extra minuten45-50°C
Licht doorbakken (Medium-rare)1 à 2 minuten per kant55°C
Half doorbakken (Medium)2 à 3 minuten per kant60°C
Doorbakken (Well done)3 à 4 minuten per kant70°C

 

Stap 6. Een stap die je zeker niet mag overslaan in het laten rusten van de biefstuk. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie met een kleine opening voor de stoom. Laat de biefstuk zo nog 3 tot 5 minuten rusten.

Geniet van de perfecte biefstuk!

Wiebren de Jong
Auteur: Wiebren de Jong, BSc.Designer
Gepubliceerd: 11 januari 2022
Laatste update: 4 februari 2022
Ook om te smullen
  • Sajoerboontjes met kip

    Sajoerboontjes met kip

  • Taco’s met gamba’s en groene salsa

    Taco’s met gamba’s en groene salsa

  • Indrukwekkend eitje

    Indrukwekkend eitje

  • Quiche met courgette en geitenkaas

    Quiche met courgette en geitenkaas

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact