Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Gevulde falafelpaprika's
recept

Gevulde falafelpaprika’s

Probeer de gevulde falafelpaprika's van Masterchef Anneloes. Net even anders dan anders, dit heerlijke Libanese gerecht! Verras vrienden, familie en jezelf!
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 25 minuten kooktijd
  • 487 kilocalorieën per portie
  • 47 gram eiwitten
  • 42 gram koolhydraten
  • 13 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Gevulde-falafelpaprika

Ingrediënten

  • 4 Rode paprika’s
  • 2 blikken Kikkererwten
  • 2 grote Uien
  • 1 bosje Peterselie
  • 2 theelepels Verse koriander
  • 2 theelepels Gemalen komijnzaad
  • snufje Zout
  • 2 theelepels Zwarte peper
  • 2 Kipfilets
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1/2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 200 gram Magere franse kwark
  • 4 à 5 eetlepels Citroensap
  • 1 Lente-ui
  • 1/2 theelepel Komkommer

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

Paprika, wat een prachtige groente is dat! Zowel warm als koud te eten en het past in bijna ieder gerecht. Door een salade geeft het een heerlijke zoete en knapperige bite, maar ook is deze groente perfect te vullen. Zo kan je de paprika omtoveren tot Hollandse Held, Turkse Topper of de Libanese Lekkerbek (in dit geval). Falafel is oorspronkelijk een Libanees vegetarisch gerecht dat bestaat uit gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten. In dit recept gebruik ik de basis van de falafel, maar ik geef er een twist aan waardoor het net weer even anders is dan je gewend bent. Leuk om vrienden of familie mee te verrassen. Het gerecht is makkelijk voor te bereiden en in de 25 minuten dat de paprika’s in de oven moeten, kan de tafel perfect gedekt worden. Multitasken op een lekker niveau!

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Was de paprika, snijd deze door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s in een grote ovenschaal.
  2. Ontdoe de uien van hun buitenste schil. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat goed uitlekken. Stop de uien, de kikkererwten, 1/2 bosje peterselie (met stelen), koriander, komijn, flinke snuf zwarte peper en zout in de keukenmachine en laat draaien tot het een puree is geworden.
  3. Vul de paprikahelften met het kikkererwtenmengsel en bak in ±25 minuten gaar in de oven. Kijk af en toe om te checken dat de paprika’s niet aanbranden.
  4. Snijd de kipfilets in gelijke reepjes. Laat ondertussen een koekenpan zonder olie goed warm worden. Doe de kipfiletreepjes in een kom met 2 eetlepels olie, Provençaalse kruiden en flink wat peper en zorg ervoor dat ieder reepje goed is omringd met olie en kruiden. Bak in de hete pan in 7 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
  5. Voor het sausje: snijd de bosui en de rest van de peterselie (zonder stelen) zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor de frisse dip in een kommetje. Snijd de komkommer in plakjes.
  6. Serveer per persoon 2 gevulde paprikahelften, een aantal reepjes kip, plakjes komkommer en een flinke eetlepel van de frisse dip.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 12 juli 2016
Laatste update: 25 juni 2018
Ook om te smullen
  • Eiwrap met geitenkaas

    Eiwrap met geitenkaas

  • BBQ chicken nasi

    BBQ chicken nasi

  • Ovenschotel met aardappel en kip

    Ovenschotel met aardappel en kip

  • Chocolade framboos granola

    Chocolade framboos granola

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact