FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ 32.737 klanten geholpen
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoe vaak moet ik me wegen?

          Afvallen? De 5 beste vetverbranders

          Hoe kan ik buikvet verbranden zonder buikspieroefeningen?

          Zone 2-training: hype of écht nuttig

          Hoe nauwkeurig meten sporthorloges je energiegebruik?

          Hoeveel stappen per minuut is optimaal met hardlopen?

          Duursporters bewegen efficiënter door krachttraining

          8 uur slapen is optimaal? Dat is een fabel!

          Is een koudwaterbad goed voor je spierherstel?

          Hoe diepe slaap je hersenen schoonmaakt?

          Slaap je beter door een verzwaarde deken?

          Meer spiermassa door te smokkelen met je uitvoering?

          Wat is een goede warming-up?

          Lengthened partials: de oplossing voor meer spiergroei?

          Hoe vaak moet ik van fitnessschema veranderen?

          10 tips om je goede voornemens wél te laten slagen

          Hoe leer je eetgewoontes af?

          Hoe een negatief zelfbeeld je leefstijlverandering kan saboteren?

          8 tips voor meer wilskracht tijdens het afvallen

          Beginnend voedingscoach? Deze 5 valkuilen verraden het direct

          Is snel afvallen een risico voor het jojo-effect?

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Wat is een realistische transformatie in 1, 2 of 3 jaar?

          Meer spiermassa door een extreme bulk?

          Meer spiermassa door meer eiwitten tijdens het afvallen

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Wat is de minimale vetconsumptie om gezond te blijven?

          Waarom is het bijhouden van je calorieën niet nauwkeurig?

          Ouderen hebben meer eiwitten nodig tegen spierafbraak

          Hoeveel eieren mag je eten? Wanneer is het ongezond?

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          Sterker door ammonia te snuiven?

          Zijn supplementen gevaarlijk?

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • CursusNIEUW
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Coaching
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
Training & voedingsplan

Wat is jouw doel?

strength

Spiermassa

Meer kracht en spieren

slimming

Afslanken

Gewicht verliezen

overall health

Algehele fitheid

Op gewicht blijven

Volgende
FIT.nl / Gezonde recepten / Gevulde falafelpaprika's
recept

Gevulde falafelpaprika’s

Probeer de gevulde falafelpaprika's van Masterchef Anneloes. Net even anders dan anders, dit heerlijke Libanese gerecht! Verras vrienden, familie en jezelf!
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 25 minuten kooktijd
  • 487 kilocalorieën per portie
  • 47 gram eiwitten
  • 42 gram koolhydraten
  • 13 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Gevulde-falafelpaprika

Ingrediënten

  • 4 Rode paprika’s
  • 2 blikken Kikkererwten
  • 2 grote Uien
  • 1 bosje Peterselie
  • 2 theelepels Verse koriander
  • 2 theelepels Gemalen komijnzaad
  • snufje Zout
  • 2 theelepels Zwarte peper
  • 2 Kipfilets
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1/2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 200 gram Magere franse kwark
  • 4 à 5 eetlepels Citroensap
  • 1 Lente-ui
  • 1/2 theelepel Komkommer

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

Paprika, wat een prachtige groente is dat! Zowel warm als koud te eten en het past in bijna ieder gerecht. Door een salade geeft het een heerlijke zoete en knapperige bite, maar ook is deze groente perfect te vullen. Zo kan je de paprika omtoveren tot Hollandse Held, Turkse Topper of de Libanese Lekkerbek (in dit geval). Falafel is oorspronkelijk een Libanees vegetarisch gerecht dat bestaat uit gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten. In dit recept gebruik ik de basis van de falafel, maar ik geef er een twist aan waardoor het net weer even anders is dan je gewend bent. Leuk om vrienden of familie mee te verrassen. Het gerecht is makkelijk voor te bereiden en in de 25 minuten dat de paprika’s in de oven moeten, kan de tafel perfect gedekt worden. Multitasken op een lekker niveau!

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Was de paprika, snijd deze door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s in een grote ovenschaal.
  2. Ontdoe de uien van hun buitenste schil. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat goed uitlekken. Stop de uien, de kikkererwten, 1/2 bosje peterselie (met stelen), koriander, komijn, flinke snuf zwarte peper en zout in de keukenmachine en laat draaien tot het een puree is geworden.
  3. Vul de paprikahelften met het kikkererwtenmengsel en bak in ±25 minuten gaar in de oven. Kijk af en toe om te checken dat de paprika’s niet aanbranden.
  4. Snijd de kipfilets in gelijke reepjes. Laat ondertussen een koekenpan zonder olie goed warm worden. Doe de kipfiletreepjes in een kom met 2 eetlepels olie, Provençaalse kruiden en flink wat peper en zorg ervoor dat ieder reepje goed is omringd met olie en kruiden. Bak in de hete pan in 7 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
  5. Voor het sausje: snijd de bosui en de rest van de peterselie (zonder stelen) zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor de frisse dip in een kommetje. Snijd de komkommer in plakjes.
  6. Serveer per persoon 2 gevulde paprikahelften, een aantal reepjes kip, plakjes komkommer en een flinke eetlepel van de frisse dip.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 12 juli 2016
Laatste update: 25 juni 2018
Ook om te smullen
  • Popcorn

    Popcorn

  • Asian bowl met zalm

    Asian bowl met zalm

  • Bananenbrood met appel en kaneel

    Bananenbrood met appel en kaneel

  • Avocado met ei uit de oven

    Avocado met ei uit de oven

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact