Ingrediënten
- 50 gram Ui
- 1/2 tl. Knoflookpoeder
- 200 gram Ongezoete appelmoes
- 1 tl. Gemberpoeder
- 2 tl. Currypoeder
- 1 tl. Kurkumapoeder
- 1 tl. Komijnpoeder
- 1 tl. Kaneel
- 1 afgestreken eetlepel Diijon mosterd
- 400 ml. Water
- 2 el. Ketjap
- 1 el. Zoete paprikapoeder
- 1 el. Tomatenketchup
- halve uitgeknepen Limoen
- 1 el. Boter
- 4 el. Bloem
- 1 blikje Tomatenpuree
Benodigdheden
- Mixer
- Kookpan
Bereidingswijze
Maak je eigen gezonde currysaus met dit FIT-recept. Snel klaar en vol van smaak met pure producten. Verantwoord genieten!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes. Verhit in het kookpannetje de eetlepel boter en fruit de ui goudbruin. Voeg het water en de appelmoes toe. Roer goed door.
Stap 2: Voeg alle kruiden toe en mix goed. Doe hier daarna de ketchup, ketjap en tomatenpuree bij, en vervolgens het limoensap. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.
Stap 3: Voeg daarna de bloem toe en laat de saus indikken. Goed roeren! Gebruik een staafmixer om het mengel tot een glad geheel te malen. Enjoy!