Ingrediënten
- 125 gram Amandelmeel
- 75 gram Havermout
- 50 gram Havermeel
- 50 gram Extra pure chocolade
- 3 el. Erythritol (of honing)
- 3 el. Kokosolie
- 1 tl. Vanille extract
- 1 tl. Bakpoeder
- 1/4 tl. Zout
- 1-4 el. plantaardige melk
Benodigdheden
- Beslagkom
Bereidingswijze
Deze heerlijke Amerikaanse chocolate chip koekjes zijn om te smullen! Ze zijn veganistisch en suikervrij, dus je kunt er zonder schuldgevoel van genieten. Heb je geen erythritol in huis? Geen nood, ahornsiroop doet het ook goed in dit recept. Voeg dan wel minder (plantaardige) melk toe. En overweeg om toch eens te kijken naar erythritol om het toe te voegen aan je keukenkastjes; dit wondergoedje is een natuurlijke suiker die je lichaam niet opneemt, waardoor het 0 calorieën bevat.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Stap 2: Meng alle droge ingrediënten in de mengkom. Doe hier de kokosolie en de honing of ahornsiroop bij. (als je geen erythrirol gebruikt) Zorg dat de kokosolie op kamertemperatuur is; niet te hard maar ook niet volledig gesmolten.
Stap 3: Meng het geheel goed door met je handen. Je zoekt naar een consistentie waarbij er een bal deeg ontstaat. Voeg de (plantaardige) melk toe om dit te bereiken. Heb je iets te veel melk gebruikt? Geen nood, voeg weer wat extra meel toe om het deeg compacter te maken.
Stap 4: Rol de bal voorzichtig uit met je handen tot een rol deeg van ongeveer 20 cm en snijd deze in 9 gelijke repen. Maak van deze repen balletjes die je platdrukt op de bakplaat. Zorg dat je niet te lang rolt; je wilt de luchtigheid behouden in de koekjes. Als je ze te lang rolt, dan worden de koekjes compacter en harder.
Stap 4: Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 20 minuten klaar. Laat ze goed afkoelen en geniet ervan!