Ingrediënten
- 100 gram Pindakaas
- 20 gram popcorn
- 1 el. maple siroop
- 80 gram (72% of hoger) pure chocolade
- snufje Zout
Benodigdheden
- Bakpapier
- Pan
- schaal
Bereidingswijze
Het is een hele mond vol, dit recept: popcorn pindakaasballetjes. Of gespeld met de Engelse ziekte erin: “popcorn pindakaas balletjes”. Lekkere snackballetjes met een mix tussen het lichte en luchtige van popcorn en heerlijke heavy pindakaas, geseald door een jasje van pure chocolade.
Voeg een beetje proteïntepoeder toe om ze eiwitrijker te maken, bijvoorbeeld onze whey of plant based protein. Of maak de balletjes extra feestelijk door er discodip aan toe te voegen 🌈
Stap 1. Voeg de pindakaas en de maple siroop samen en verhit kort in een pannetje zodat het wat dunner wordt.
Stap 2. Voeg hierbij 5 handjes verkruimelde popcorn (20 gram) en meng goed door elkaar. Draai van het mengsel 10 balletjes van ongeveer 15 gram.
Stap 3. Zet een pan met een laagje water op het vuur en verhit hierboven 80 gram chocolade au bain-marie. Zet het vuur uit als de chocolade gesmolten is en rol dan de popcorn pindakaas balletjes door de chocolade.
Stap 4. Leg de balletjes op een bord of plank met een bakpapiertje en laat minimaal een half uur hard worden in de koelkast. Makkelijk te bewaren in de koelkast of vriezer.
Tip: Voeg eventueel een schepje proteïne poeder toe voor extra eiwitten.