Ingrediënten
- 100 gram vloeibare Roomboter
- 100 gram Lichte bastaardsuiker
- 2 Eieren
- 3 rijpe Bananen
- 180 gram Tarwebloem
- 60 gram Kokos
- 1 zakje Gist
- 1/4 theelepel Zout
- 100 milliliter Kokosmelk
- 180 gram Chocolade
Benodigdheden
- Oven
- Cakeblik
- Kom
Bereidingswijze
Vind jij het leuk om een vriend(in) te verwennen? Maak dan dit lekkere bananenbrood met geraspte kokos en stukjes pure chocolade! Gegarandeerd succes!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de natte ingrediënten: klop in een kom de boter met de basterdsuiker en voeg één voor één de eieren bij. Prak de bananen en voeg deze toe aan het ei-boter-basterdsuiker mengsel.
- Meng de droge ingrediënten: voeg de bloem, kokosrasp, gist en zout bij elkaar in een aparte kom en roer dit.
- Maak ondertussen van de pure chocoladereep kleine stukjes.
- Roer het droge mengsel door het natte mengsel en voeg de kokosmelk en stukjes pure chocolade toe.
- Vet de cakevorm in en schep het beslag erin (optioneel: garneer het bananenbroodmengel met één in plakjes gesneden banaan).
- Zet het bananenbrood 55 minuten in de oven.
- Neem het bananenbrood uit de oven, laat het eventjes afkoelen en geniet ervan!