Ingrediënten
- 3 el Kokosolie
- 115 gram popcornmais
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Popcorn op FIT.nl? Is dit een gezond recept? ‘Dat kan niet kloppen’, denk je vast…
Zeker wel! Popcorn is geen ongezonde snack, mits je er geen tot weinig zout of suiker aan toevoegt. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze ‘Netflixsnack’ smaakvol blijft zonder de grote hoeveelheden suiker of zout? Ik geef je een aantal tips om je popcorn smaakvol zoet of hartig te maken. Maar eerst leg ik je uit hoe je de popcorn (naturel) zelf maakt.
Let op: de voedingswaarde per portie (in dit geval 100 gram) gaat uit van popcorn zonder toegevoegde extra’s!
Stap 1: Doe de kokosolie en de maïskorrels in een grote pan en doe de deksel op de pan.
Stap 2: Verwarm op middelmatig vuur en laat staan tot je geen mais meer hoort ontpoppen. Dit duurt ongeveer drie minuten.
Stap 3: Haal de pan van het vuur en klaar is de popcorn. 💙
De smaakmakers
Je hebt misschien al stiekem wat stukjes popcorn geproefd. En ik geef toe, dit is nog niet de popcorn waar jij op gehoopt had. Maar hier kun je met de volgende variaties verandering in brengen. Kies en combineer eventueel smaken! Probeer het zelf. Let wel op de hoeveelheden bij bijvoorbeeld honing of chocolade.
Zoet:
- honing
- kaneel
- geraspte pure chocolade
- vanille-essence
- geraspte kokos
- pindakaas
- ahornsiroop
Hartig
- knoflookpoeder
- paprikapoeder (FIT.nl favoriet)
- chilipeper
- currypoeder
De beste combinaties
- poedersuiker & kaneel
- pure chocolade & chilipoeder
- limoen & chilisaus