Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Kun je tegelijk spieren ontwikkelen en vet verbranden?

          Klopt het dat we steeds minder bewegen en calorieën verbranden?

          Sneller afvallen door een trilplaat?

          Helpt krachttraining om af te vallen?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Gebruik van de pil van invloed op je spiermassa en kracht?

          Hoe combineer je cardio- en krachttraining?

          Trainen met losse gewichten versus machines: wat werkt beter?

          Onderzoek: hip thrust of squat voor grotere billen [update]

          Wat is de invloed van mindset op je eetgedrag?

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Minder snel spiermassa en herstel als je ouder wordt?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Waarom wegen spieren meer dan vet?

          Onderzoek: meer kans op de datingmarkt? Overdrijf niet met je spieren!

          Minder eten? Eet meer harde producten

          Is het erg als er betaald is voor wetenschappelijk onderzoek?

          Hoeveel water of vocht moet ik drinken per dag?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Heb je écht supplementen nodig?

          Wat werkt beter: whey of caseïne voor het slapen gaan?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Chinese wok
recept

Chinese wok

Zoek je een snel en gezond recept, ga dan voor deze Chinese wok. Perfect als mealprep of wanneer je weinig tijd of kookzin hebt.
  • Lunch, Avondeten, Meal prep
  • 2 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 402 kilocalorieën per portie
  • 18 gram eiwitten
  • 42 gram koolhydraten
  • 16 gram vetten

Waardeer

(4.5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

Chinese-roerbak-recept

Ingrediënten

  • 375 gram Aardappelen
  • 200 gram Sperziebonen
  • 150 gram tofu
  • 2 stengels Lente-ui
  • 2 el. Bruine basterdsuiker
  • 2 tl. Knoflook
  • 1 teen Uienpoeder
  • 1 tl. Bloem
  • 1 tl. edelgist
  • 1 el. Tomatenpasta
  • 1 tl. Sambal
  • halve tl. Sesamzaadjes

Benodigdheden

  • Wokpan

Bereidingswijze

Rond het jaar 2000 werd wokken een hype in ons landje. En dat is heel begrijpelijk, want roerbakken maakt je leven een stuk makkelijker. Je kookt immers maar met één pan, en dat betekent: minder gedoe en minder afwas. Deze economische en ergonomische manier van koken is een van de geweldige dingen uit de Chinese cuisine die anno nu ook niet meer uit de Hollandse keukens is weg te denken. Je zou misschien zelfs kunnen stellen dat de roerbak de basis is van mealpreppen…

Met dit recept voor een traditionele Chinese roerbak eren we dan ook de snelle Oosterse keuken. Klaar in een handomdraai, rijk aan voedingsstoffen en vol smaak dankzij de marinade.

Liever koolhydraatarmer? Vervang de aardappel door pompoen, een andere groente of voeg extra tofu toe. Je kunt ook makkelijk variëren door af te wisselen met koolhydraatbronnen (zoals rijst, noodles en bulgur) en groenten. Zo kun je dit recept eindeloos gebruiken voor een gezonde mealprep.

Stap 1: Verkruimel de tofu fijn tot een gehaktstructuur en marineer deze met 1 el tamari, 2 tl basterdsuiker, 1 tl uienpoeder en een uitgeperst teentje knoflook. Laat minstens een uur marineren in de koelkast.
Stap 2: Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in 10 minuten voor. Giet het water af en spoel na met koud water.
Stap 3: Dop de sperzieboontjes en bereid de saus voor door 1 el tamari, 1 tl tomatenpasta, 3 el water en 1 tl sambal te mengen.
Stap 4: Voeg de bloem en edelgist toe aan de tofu en bak eerst in de wok de tofu gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Stap 6: Haal de tofu uit de pan en zet opzij. Bak nu op hoog vuur met een scheutje olie de sperzieboontjes beetgaar, voeg na 10 min de voorgekookte aardappelen toe en roerbak deze mee voor 5 minuten. Voeg de saus en de tofu toe aan de roerbak, zet het vuur lager en leg een deksel op de pan.
Stap 7: Bereid de garnering voor door twee stengels lente-ui in schuine ringen te snijden. Voeg dit en de sesamzaadjes als laatste toe aan de roerbak.

Kim Nooten
Auteur: Kim Nooten, BSc.FIT-chef
Gepubliceerd: 21 maart 2021
Laatste update: 21 maart 2021
Ook om te smullen
  • Champignonsoep

    Champignonsoep

  • Pittige groene viscurry met mango

    Pittige groene viscurry met mango

  • Proteïne-crèmecupcakes

    Proteïne-crèmecupcakes

  • Quinoaquiche

    Quinoaquiche

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact