Ingrediënten
- 600 gram Pompoenblokjes
- 1 blik (240 ml.) Kokosmelk
- 300 gram Wortel(s)
- 4 el. Olijfolie
- 1 tl. Knoflookpoeder
- 1/2 tl. Korianderpoeder
- 1/2 tl. Komijnpoeder
- 1/2 tl. Nootmuskaat
- 1 tl. Kerriepoeder
- 1/2 tl. Paprikapoeder
- 1 tl. Kardemonpoeder
- 1 tl. Kaneel
- 1 Gemberpoeder
- Optioneel: 1/2 tl. Bouillonblokje(s)
- 1 el. per kom Zout
- 1 cashewnoten
Benodigdheden
- Spatel
- Blender
- Garde
- Vergiet
- Maatbeker
Bereidingswijze
De herfst is weer in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor het pompoenenseizoen! Deze pompoensoep is binnen no time klaar en barst van de smaak dankzij de currytwist.
Stap 1: meet en weeg alle ingrediënten af. Doe alle kruiden in een klein kommetje. Zet een soeppan op het vuur en laat daar 1 liter water in koken. Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de pan met de olijfolie.
Stap 2: maak de wortelen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Doe de pompoen, de wortelen en het bouillonblokje in de pan met kokend water. Laat 10 minuten koken.
Stap 3: blend samen met de gefruite ui (dus ook met de overgebleven olie in de pan) de inhoud van de soeppan helemaal fijn.
Stap 4: schenk de inhoud van de blender weer terug in de pan en voeg er alle kruiden en kokosmelk aan toe. Even goed roeren en voor 5 minuten op laag vuur laten intrekken.
Stap 5: serveer de soep met 1 el. cashewnoten per kom. Dit zorgt voor een lekkere bite. Eet smakelijk!