Ingrediënten
- 130 gram Speltmeel
- 100 gram Zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels Bakpoeder
- 3 Eieren
- Ongeveer 3 Bananen
- 150 mililiter Griekse yoghurt
- 2 eetlepels (afhankelijk hoe zoet je het bananenbrood wilt) Agavesiroop
- Half pakje Blauwe bessen (diepvries)
- 80 gram Pecannoten
Benodigdheden
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Staafmixer
- Cakeblik
Bereidingswijze
Bananen en sporters gaan goed samen. Het eten van enkel bananen wordt op ten duur alleen misschien saai. Gelukkig is dit fruit ook ideaal om mee te bakken. Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor bananenbrood. Lekker voor of na een training en eigenlijk altijd geschikt als tussendoortje.
- Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix alle droge ingrediënten
- Prak de bananen en voeg deze samen met alle natte ingrediënten
- Roer met een spatel de natte en droge ingrediënten door elkaar
- Voeg aan het deeg de blauwe blessen en noten aan toe (lekkerder deze noten beetje kleiner te maken)
- Doe het deeg in het ingevette cakeblik en doe deze voor ongeveer 60 minuten in de oven
Smakelijk 🙂