Ingrediënten
- 100 gram Pompoen
- 100 gram Havervlokken
- 250 ml. (plantaardige) melk naar keuze
- 1 tl. maple siroop
- halve el. Kaneel
- halve tl. Gemberpoeder
- snuf Nootmuskaat
- snuf kruidnagel
Benodigdheden
- Staafmixer
Bereidingswijze
Als je van pompoen heerlijke zoete taarten kunt bakken en fancy koffieketens het zelfs in hun spiced latte verwerken, dan past het ook zéker in je havermoutje!
Met dit recept maak je heerlijke herfstige pumpkin overnight oats. Zo heb je ’s ochtends gelijk een lekker voedzaam ontbijtje paraat.
Stap 1. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Schraap daarna met een lepel 100 gram vruchtvlees uit de pompoen. Je kunt eventueel ook gebruik maken van bevroren pompoenblokjes.
Stap 2. Voeg de pompoen samen met 1 tl maple siroop, ½ el kaneel, ½ tl gember, een snuf nootmuskaat en kruidnagel en 2 el water in een pannetje en laat dit ongeveer 10 min op laag vuur pruttelen. Voeg wat extra water toe als de puree te droog wordt. Gebruik je pompoenblokjes, pureer dan de pompoen nog even fijn met een staafmixer.
Stap 3. Mix 100 gram havervlokken met 250 gram sojadrink en laat dit een nachtje in de koelkast staan.
Stap 4. Verdeel de puree en de overnight oats over twee porties en top met bijvoorbeeld rozijntjes, dadelstukjes en noten.