Ingrediënten
- 400 gram Gebrande hazelnoten
- 1-4 el. Cacaopoeder
- 1 el. Hazelnootolie (of kokosolie)
- 1 tl. Vanille extract
- snuf Zout
- halve el. Suiker
Benodigdheden
- Blender
- Keukenmachine / staafmixermolentje
Bereidingswijze
Vanaf nu kan je elke dag Nutella eten zonder je schuldig te voelen! Deze zelfgemaakte Nutella is een gezond alternatief en goed smeerbaar voor op je brood. Bovendien is het ook nog eens vegan. Smullen maar!
Stap 1: Doe de gebrande hazelnoten met de hazelnoot- of kokosolie in een keukenmachine of blender. Laat draaien tot het een smeuïge massa wordt. Dit kan even duren, houd rekening met 2 tot 5 minuten. Af en toe pauzeren en doorroeren is bij de meeste machines noodzakelijk.
Stap 2: Wanneer het een pasta is, te vergelijken met die van smeuïge pindakaas, kan je het zout, vanille-extract, de cacaopoeder en optioneel de suiker erbij doen. Maal het geheel nog ongeveer 1 minuut, tot alles goed gemengd is.
Bewaar het in een afgesloten pot tot ongeveer 2 maanden. Maar waarschijnlijk redt deze pasta het niet eens tot het eind van de week!