Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Masala Meatballs
recept

Masala Meatballs

Gehaktballetjes met de groetjes uit de Oriënt: Masala meatballs! Vol eiwit en letterlijk in een handomdraai te maken. Hier het recept!
  • Avondeten
  • 2 portie(s)
  • 20 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 619 kilocalorieën per portie
  • 48 gram eiwitten
  • 80 gram koolhydraten
  • 10 gram vetten

Waardeer

(4.8 uit 9 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

Masala-recept

Ingrediënten

  • anderhalve el. Garam masala
  • kwart tl. Kaneel
  • halve tl. Kerriepoeder
  • 2 kruidnagel
  • mespuntje saffraan
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 Rode peper
  • 1 Knoflook
  • 1 Rode ui
  • 1 Verse Gember
  • 2 el. Rozijnen
  • 1 blik (400 gram) Gepelde tomaten
  • 2 el. paneermeel
  • 20 gram Tomatenpuree
  • 150 gram Basmati rijst
  • 30 gram Griekse Yoghurt 0% vet
  • 300 gram Kipgehakt
  • snufje Peper en Zout

Benodigdheden

  • Braadpan

Bereidingswijze

Deze gehaktballetjes zijn super vol van smaak en zitten bomvol eiwitten. De zelfgemaakte currypasta maakt het helemaal af. Het lijkt een ingewikkeld recept, maar dat is het gelukkig niet! Verbluf je naasten met je kookkunsten dus met dit fail proof recept.

P.S.: liever vega(n)? Vervang het kipgehakt voor vegan gehakt en de Griekse yoghurt voor de soja-variant. De smaak van de gehaktballetjes wordt dan wel meer rundvleesachtig dan kippig. Alsnog: lekker!

Stap 1. Zet een pan op met 150 gram rijst, 2 el rozijnen, 2 kruidnagels, een mespuntje saffraan en water. Kook de rijst vervolgens zoals op de verpakking aangegeven en giet af.

Stap 2. Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook. Gebruik de helft voor het maken van de gehaktballen en zet de andere helft aan de kant voor de saus. Snijd ook de gember en de rode peper fijn en zet ook dit aan de kant voor de saus. Snijd als laatst 8 gram peterselie fijn.

Stap 3. Meng de peterselie, de helft van de ui en knoflook met het kipgehakt. Voeg hier 1 tl garam masala, ¼ tl kaneel, ½ tl kerriepoeder, 2 el paneermeel en zout en peper aan toe. Kneed alle ingrediënten goed samen tot een fijne massa en rol er dan circa 9 gehaktballen van. Laat even rusten in de koelkast.

Stap 4. Maak ondertussen de currypasta van 2 el Griekse yoghurt, 1,5 el tomatenpuree, 1 el garam masala en zwarte peper.

Stap 5. Maak nu de saus: fruit eerst de overige ui, knoflook, rode peper en gember met een klein scheutje olie. Zet het vuur laag en voeg de currypasta toe. Bak kort mee en voeg dan de tomatenblokjes en een beetje zout toe en laat rustig pruttelen tijdens het bakken van de gehaktballen.

Stap 6. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 2-3 minuten mooi bruin. Zet het vuur lager en bak de gehaktballen in ongeveer 10 minuten gaar met de deksel op de pan. Voeg ze daarna toe aan de saus en laat nog even doorkoken. Zorg dat de gehaktballen helemaal gegaard zijn aangezien je met kip werkt.

Stap 7. Serveer de rijst en de masala meatballs, garneer met wat extra Griekse yoghurt naar smaak. Voeg eventueel verse peterselie, een limoentje of amandelen toe ter garnering.

Wiebren de Jong
Auteur: Wiebren de Jong, BSc.Designer
Gepubliceerd: 22 oktober 2020
Laatste update: 22 oktober 2020
Ook om te smullen
  • Vegan spijs crumble met bramen

    Vegan spijs crumble met bramen

  • Kurkuma oatmeal

    Kurkuma oatmeal

  • Pompoenpannenkoekjes

    Pompoenpannenkoekjes

  • Gezonde Fro-yo met fruit

    Gezonde Fro-yo met fruit

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact