FIT.nl mobile logo
Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Waarom krimpen je borsten als je afvalt?

          Afvallen zonder dieet: 15 handige tips

          Helpen eetlustremmers om af te vallen?

          Slimme weegschaal: niet bepaald betrouwbaar

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Trainingsmaskers, zin of onzin?

          Kun je een slaaptekort inhalen?

          Je slaap meten. Wat heb je er aan?

          Onderzoek: ‘slechte slapers zijn minder aantrekkelijk’

          Hoe kan sporten je slaapkwaliteit beïnvloeden?

          Gebruik van de pil van invloed op je spiermassa en kracht?

          Onderzoek: sterker door niet aan je spieren te denken

          Hoe combineer je voetbal en krachttraining?

          Hoe bouw je snel spiermassa op?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Interessant onderzoek: het herkaderen van je gedachten helpt tegen emotie-eten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Minder snel spiermassa en herstel als je ouder wordt?

          Hoe behoud je spiermassa en spierkracht tijdens je vakantie?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Eten en sporten: wat moet ik eten voor en na de training?

          Is alcohol een gevaar voor je spiermassa?

          Is soja slecht voor je testosteron als man?

          Hoe verloopt de vertering van eiwitten?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

          Wat zijn de voor- en nadelen van creatine?

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Gevulde varkenshaas en krieltjes
recept

Gevulde varkenshaas en krieltjes

Wil je iets speciaals en makkelijk te bereiden op tafel zetten? Neem dan deze gevulde varkenshaas met krieltjes. Bekijk hier het recept.
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 20 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 679 kilocalorieën per portie
  • 41.2 gram eiwitten
  • 77.7 gram koolhydraten
  • 20.9 gram vetten

Waardeer

(5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Antwoord annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Gevulde-varkenshaas-met-rode-kool-en-krieltjes

Ingrediënten

  • 500 gram Varkenshaas
  • 100 gram Bauernschincken
  • 2 Rode uien
  • 250 gram Kastanjepaddenstoelen
  • 2 teentjes Knoflook
  • 8 gram (ongeveer een half bakje) Verse tijm
  • 800 gram Krieltjes
  • 3 potten a 350 gram Rode kool
  • 2 medium elstar Appels
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Oven

Bereidingswijze

Wil je iets speciaals op tafel zetten dat toch makkelijk te bereiden is? Dan is dit recept de uitkomst! Zonder urenlang in de keuken te hoeven staan, heb je iets lekkers op tafel. En zo hou je ook nog eens tijd over voor een lekker toetje!

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Voor de vulling: snijd de rode uien, teentjes knoflook en de kastanjechampignons fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paddenstoelen samen met de tijm en zwarte peper naar smaak tot de uien glazig zijn.
  3. Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat deze nu overal even dik is. Snijd de varkenshaas als een boek open (het zogeheten ‘vlinderen’ van het vlees), zodat de vulling in de varkenshaas past. Verdeel de vulling over beide varkenshaasjes en vouw deze dicht. Rol het vlees in de gerookte ham, zodat deze helemaal bedekt is en er een mooie ronde rol varkenshaas ontstaat.
  4. Verhit in dezelfde koekenpan (waar de vulling ook in is gebakken) 2 eetlepels olijfolie, en bak de gevulde varkenshaas rondom in 4 minuten goudbruin. Neem uit de pan en leg de varkenshaas in een ovenschaal en bak het in 15 minuten in het midden van de oven gaar.
  5. Verhit in dezelfde koekenpan de laatste eetlepel olijfolie en bak hierin de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. De krieltjes nemen nu de achtergebleven smaak van het vlees over. Breng extra op smaak met wat peper en zout.
  6. Snijd de appeltjes in kleine stukjes en bak dit in een pan met een dikke bodem (zonder olie) ongeveer 5 tot 10 minuten, tot de appelstukjes zacht en gaar worden. Voeg vervolgens de rode kool toe en verwarm deze, zonder te koken!
  7. Haal het vlees uit de oven en laat deze afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de krieltjes en de rode kool. Genieten maar!
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 31 mei 2016
Laatste update: 10 oktober 2019
Ook om te smullen
  • Pittige kipwrap

    Pittige kipwrap

  • Skinny appelchips

    Skinny appelchips

  • Bali Bami

    Bali Bami

  • Notencake met fruit

    Notencake met fruit

Contact & adres:

Europaweg 8
9723AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact