Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          3 tips hoe je meer vooruitgang boekt in de sportschool

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Gevulde varkenshaas en krieltjes
recept

Gevulde varkenshaas en krieltjes

Wil je iets speciaals en makkelijk te bereiden op tafel zetten? Neem dan deze gevulde varkenshaas met krieltjes. Bekijk hier het recept.
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 20 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 679 kilocalorieën per portie
  • 41.2 gram eiwitten
  • 77.7 gram koolhydraten
  • 20.9 gram vetten

Waardeer

(5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Gevulde-varkenshaas-met-rode-kool-en-krieltjes

Ingrediënten

  • 500 gram Varkenshaas
  • 100 gram Bauernschincken
  • 2 Rode uien
  • 250 gram Kastanjepaddenstoelen
  • 2 teentjes Knoflook
  • 8 gram (ongeveer een half bakje) Verse tijm
  • 800 gram Krieltjes
  • 3 potten a 350 gram Rode kool
  • 2 medium elstar Appels
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Oven

Bereidingswijze

Wil je iets speciaals op tafel zetten dat toch makkelijk te bereiden is? Dan is dit recept de uitkomst! Zonder urenlang in de keuken te hoeven staan, heb je iets lekkers op tafel. En zo hou je ook nog eens tijd over voor een lekker toetje!

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Voor de vulling: snijd de rode uien, teentjes knoflook en de kastanjechampignons fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paddenstoelen samen met de tijm en zwarte peper naar smaak tot de uien glazig zijn.
  3. Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat deze nu overal even dik is. Snijd de varkenshaas als een boek open (het zogeheten ‘vlinderen’ van het vlees), zodat de vulling in de varkenshaas past. Verdeel de vulling over beide varkenshaasjes en vouw deze dicht. Rol het vlees in de gerookte ham, zodat deze helemaal bedekt is en er een mooie ronde rol varkenshaas ontstaat.
  4. Verhit in dezelfde koekenpan (waar de vulling ook in is gebakken) 2 eetlepels olijfolie, en bak de gevulde varkenshaas rondom in 4 minuten goudbruin. Neem uit de pan en leg de varkenshaas in een ovenschaal en bak het in 15 minuten in het midden van de oven gaar.
  5. Verhit in dezelfde koekenpan de laatste eetlepel olijfolie en bak hierin de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. De krieltjes nemen nu de achtergebleven smaak van het vlees over. Breng extra op smaak met wat peper en zout.
  6. Snijd de appeltjes in kleine stukjes en bak dit in een pan met een dikke bodem (zonder olie) ongeveer 5 tot 10 minuten, tot de appelstukjes zacht en gaar worden. Voeg vervolgens de rode kool toe en verwarm deze, zonder te koken!
  7. Haal het vlees uit de oven en laat deze afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de krieltjes en de rode kool. Genieten maar!
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 31 mei 2016
Laatste update: 10 oktober 2019
Ook om te smullen
  • Zomerse watermeloensalade

    Zomerse watermeloensalade

  • Broccolisoep

    Broccolisoep

  • Champignonsoep

    Champignonsoep

  • Pompoen overnight oats

    Pompoen overnight oats

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact