Ingrediënten
- 200 gram Diepvriesfruit: mango
- 1 Banaan
- 400 ml Sojamelk
- 80 gram Havervlokken
- 1 tl. Kurkuma
- halve tl. Kaneel
- snufje Gemberpoeder
Benodigdheden
- Staafmixer
Bereidingswijze
Een heerlijk warm ontbijtje voor de koudere dagen, met al het gezonds van de magische geelwortel: kurkuma oatmeal!
Stap 1. Doe de bevroren mangostukjes samen met een scheutje water in een pannetje met deksel. Verhit op laag vuur in ongeveer 15 minuten. Pureer de mango daarna kort met de staafmixer. De mangopuree hoeft niet helemaal fijn te zijn maar mag nog stukjes bevatten.
Stap 2. Blend de banaan samen met de melk tot een fijn geheel. Dit kan in de blender of met een staafmixer.
Stap 3. Weeg vervolgens 80 gram havermout af in een pannetje en voeg hier 1 tl kurkuma, ½ tl kaneel, een mespuntje gemberpoeder en de melk met banaan aan toe. Verhit de havermout 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur zodat de havermout het vocht opneemt. Tip: voeg een beetje zwarte peper toe zodat je lijf de kurkuma beter opneemt. Lees hier hoe dat zit.
Stap 4. Verdeel de kurkuma-havermout over 2 schaaltjes en schep hier de mangopuree op. Voor de garnering kun je extra banaan, dadels, kokos of noten gebruiken.
Liever een ander recept met havermout? Check hier onze overige havermoutrecepten!