Ingrediënten
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 chilipeper Chilipeper
- 2 rode Rode uien
- 3 teentjes Knoflook
- 1 duim Verse Gember
- half bosje Verse koriander
- 1 theelepeltje Mosterdzaad
- 1 theelepel Anijszaad
- 2 mespuntjes Vijf kruidenpoeder
- 1 theelepel Gemalen kardemom
- 1 theelepel Kaneel
- snufje Zout
- 240 gram Zilvervliesrijst
- 450 gram Kip
- 500 milliliter Passata
- 3 Tomaten
- 3 Paprika’s
- 1 Mango
Benodigdheden
- Kookpan
- Pan
Bereidingswijze
Ben je ook zo gek op fruit in je eten? De mango’s zijn vaak erg goedkoop op de markt en heerlijk te verwerken in bijvoorbeeld een rijstgerecht. Lekker zomers door de frisse mango en anijszaadjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Zet een pan op hoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook in een beetje olie.
- Voeg fijngesneden gember, peper en koriander toe en bak voor ongeveer 3 minuten.
- Voeg nu de kip in blokjes toe en bestrooi de kip met wat zout.
- Voeg de overige kruiden toe en bak totdat de kip bijna gaar is.
- Voeg nu de gesneden groenten toe en bak mee voor enkele minuten.
- Voeg de passata toe en laat het geheel doorkoken totdat de kip gaar is.
- Voeg nu de mango toe, eventueel kun je nog extra peper en zout naar smaak toevoegen.
- Decoreer met wat anijs/nigellazaadjes en verse koriander, eet smakelijk!