FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ 32.737 klanten geholpen
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoe vaak moet ik me wegen?

          Afvallen? De 5 beste vetverbranders

          Hoe kan ik buikvet verbranden zonder buikspieroefeningen?

          Zone 2-training: hype of écht nuttig

          Hoe nauwkeurig meten sporthorloges je energiegebruik?

          Hoeveel stappen per minuut is optimaal met hardlopen?

          Duursporters bewegen efficiënter door krachttraining

          8 uur slapen is optimaal? Dat is een fabel!

          Is een koudwaterbad goed voor je spierherstel?

          Hoe diepe slaap je hersenen schoonmaakt?

          Slaap je beter door een verzwaarde deken?

          Meer spiermassa door te smokkelen met je uitvoering?

          Wat is een goede warming-up?

          Lengthened partials: de oplossing voor meer spiergroei?

          Hoe vaak moet ik van fitnessschema veranderen?

          10 tips om je goede voornemens wél te laten slagen

          Hoe leer je eetgewoontes af?

          Hoe een negatief zelfbeeld je leefstijlverandering kan saboteren?

          8 tips voor meer wilskracht tijdens het afvallen

          Beginnend voedingscoach? Deze 5 valkuilen verraden het direct

          Is snel afvallen een risico voor het jojo-effect?

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Wat is een realistische transformatie in 1, 2 of 3 jaar?

          Meer spiermassa door een extreme bulk?

          Meer spiermassa door meer eiwitten tijdens het afvallen

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Waarom is het bijhouden van je calorieën niet nauwkeurig?

          Ouderen hebben meer eiwitten nodig tegen spierafbraak

          Hoeveel eieren mag je eten? Wanneer is het ongezond?

          Is chocolademelk een goede hersteldrank?

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          Sterker door ammonia te snuiven?

          Zijn supplementen gevaarlijk?

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • CursusNIEUW
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Coaching
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
Training & voedingsplan

Wat is jouw doel?

strength

Spiermassa

Meer kracht en spieren

slimming

Afslanken

Gewicht verliezen

overall health

Algehele fitheid

Op gewicht blijven

Volgende
FIT.nl / Gezonde recepten / Kersen kokos geluk
recept

Kersen kokos geluk

Bekijk hier dit heerlijke ontbijtje. Masterchef Anneloes legt uit hoe je zelf een heerlijk ontbijtje maakt!
  • Ontbijt
  • 1 portie(s)
  • 480 minuten voorbereiding
  • 15 minuten kooktijd
  • 414 kilocalorieën per portie
  • 15.7 gram eiwitten
  • 52.4 gram koolhydraten
  • 13.9 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Kersen-Kokos-Geluk

Ingrediënten

  • 250 gram Alpro Nature met kokos
  • 30 gram Havermout
  • 10 gram Rozijnen
  • 100 gram (ontpit) verse zoete kersen
  • 10 gram Honing
  • 2 eetlepels Water
  • 1 theelepel (5 gram) Lijnzaad
  • 1 theelepel (3 gram) Kokosrasp

Benodigdheden

  • Spatel
  • Koekenpan

Bereidingswijze

Wie wil dat nou niet? Een makkelijk ontbijtje voor meerdere dagen? Zo kan je er meerdere dagen van eten, of meerder mensen laten meegenieten. Bewaar de losse onderdelen dan wel apart, zodat de kokos lekker knapperig blijft en de laagjes hun unieke smaak behouden. De kers en kokosnoot zijn werkelijk voor elkaar gemaakt, zo krijg je een heerlijk zoet ontbijtje met een tropische touch. Zeker de moeite waard, zonder dat het veel moeite kost!

  1. Meng de Alpro kokos met de havermout en rozijnen en roer goed door. Laat dit een nacht in de koelkast staan. Hierdoor neemt de havermout veel van het vocht op en krijg je een mooie dikke pap.
  2. Snijd de kersen in stukjes en doe deze samen in een steelpannetje met het water en de honing. Laat dit in 8 minuten zachtjes inkoken, totdat de vloeistof bijna is verdwenen en het op een mooie jam lijkt.
  3. Rooster de geraspte kokos en lijnzaad in een droge pan in 2 minuten goudbruin.
  4. Verdeel de helft van Alpro kokos over een bakje, vervolgens de helft van de kersenjam en de helft van de geroosterde kokos, herhaal dit met de andere helften. Zo heb je een prachtig gelaagd ontbijtje, met een ongelooflijke smaak.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 2 september 2016
Laatste update: 6 juni 2018
Ook om te smullen
  • Snicker oats

    Snicker oats

  • Pindakaas banaan toast

    Pindakaas banaan toast

  • Gezonde banaanpannenkoeken

    Gezonde banaanpannenkoeken

  • Havermout bar

    Havermout bar

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact