Ingrediënten
- 1 Sinaasappel
- 2 el. Gedroogde calendula (goudsbloem)
Benodigdheden
- Zeef
Bereidingswijze
Zomertijd, zonnige dagen en het kwik boven de 15 graden. Dat betekent maar één ding: het ijstheeseizoen is aangebroken! Met dit recept voor zelfgemaakte ijsthee met Calendula kom jij de dag geheid door. Of dit nu op kantoor is of in het plantsoen…
Stap 1. Snijd een sinaasappel doormidden en pers het sap uit in een karaf.
Stap 2. Kook 750 ml water en voeg dit toe aan het sap van de sinaasappel.
Stap 3. Week 2 el gedroogde calendula-bloemen in het gekookte water.
Stap 4. Zeef de calendula-bloemen uit de ijsthee na 20 minuten en laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het vervolgens in de koelkast totdat de ijsthee volledig afgekoeld is. Serveer met ijsklontjes voor een extra verkoelend effect.