Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Kun je plaatselijk vet verbranden?

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Onderzoek: meer kans op de datingmarkt? Overdrijf niet met je spieren!

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Onderzoek: maakt de verdeling en timing van eiwitten uit voor je spieren?

          Wat zijn de voor- en nadelen van calorieën tellen?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Wat werkt beter: whey of caseïne voor het slapen gaan?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Bali Bami
recept

Bali Bami

Dit recept voor gezondere bami is eiwitrijk en een heerlijke afwisseling op je bordje rijst. Check het recept hier!
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 5 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 534 kilocalorieën per portie
  • 28 gram eiwitten
  • 65 gram koolhydraten
  • 18 gram vetten

Waardeer

(4.2 uit 13 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

Bami recept

Ingrediënten

  • 320 gram Eiermie
  • 400 gram Nasi/Bami vlees
  • 300 gram Broccoli
  • 300 gram Sperziebonen
  • 6 eetleps Wokolie
  • 1/2 theelepel Kurkumapoeder
  • 1 theelepel Kerriepoeder
  • 1 theelepel Kokosrasp
  • 1/2 theelepels Uienpoeder
  • 1 bosje bosuien (in ringetjes)
  • 1/2 theelepel Kardemonpoeder
  • 1/2 theelepel Gemberpoeder
  • 1/2 theelepel Komijnpoeder
  • 1/4 theelepel Korianderpoeder
  • 1 theelepel Gedroogde chilivlokken
  • 1/4 theelepel Gerookte paprikapoeder
  • 1/4 theelepels Knoflookpoeder
  • 120 milliliter Oestersaus
  • 2 eetlepels Tarwebloem

Benodigdheden

  • Garde
  • Koekenpan
  • Wokpan
  • Maatbeker
  • Kookpan

Bereidingswijze

Bami is een wereldberoemd gerecht en erg populair bij de plaatselijke Chinees. Vaak bevat deze bami echter weinig groente en is ie behoorlijk vet. Tijd voor een gezondere versie, dachten wij bij FIT! We presenteren: een heerlijk recept voor bami met een twist uit Bali!

Stap 1: Weeg en meet alle ingedriënten af. Mix de oestersaus met de 2 el. bloem. Zet apart.

Stap 2: Snijd de sperziebonen elk in 3 stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Zet twee kookpannen op met water: een voor de groente en de ander voor de eiermie. Kook eerst de sperziebonen voor 6 minuutjes en laat daarna in dezelfde pan de broccoli meekoken voor 3 minuten. Giet daarna direct af.

Stap 3: Mix alle kruiden in een kommetje of schaaltje. Verwarm daarna een pan en verhit daar 3 el. wokolie in. Strooi 1/2 van de kruidenmix over het vlees. Bak het vlees lichtbruin aan. Voeg daarna de groenten toe en schenk er nog 1 el. wokolie overheen. Strooi er de overige 1/2 van de kruidemix over de groenten en het vlees heen. Wok op hoog vuur voor 2 minuten. Regelmatig roeren. Zet van het vuur af en laat het in de pan rusten.

Stap 4: Zet een kookpan op met heet water. Kook de eiermie gaar in 3-4 minuten. Giet de mie direct af en voeg er de overige 2 el. wokolie aan toe. Meng de mie samen met de groenten, het vlees en de oestersaus. Verhit voor 1 minuut op hoog vuur en zet daarna het vuur uit. Snijd de bosuitjes fijn (groene steel mag ook gegeten worden!) en strooi deze eroverheen.

Eet smakelijk 🙂

Laura Bunschoten
Auteur: Laura Bunschoten, ChefFIT-chef
Gepubliceerd: 26 januari 2020
Laatste update: 27 januari 2020
Laura Bunschoten
Laura Bunschoten, Chef
FIT-chef
Laura is docent Duits in opleiding, werkt als kok én is net haar eigen onderneming gestart: The Herb Factory. Ze houdt ervan om gezond en toegankelijk te koken. Deze recepten deelt ze graag met anderen.Voor FIT.nl maakt Laura daarom geregeld nieuwe recepten. Veel daarvan zijn plantaardig overigens! Lees meer
Ook om te smullen
  • Eimuffins

    Eimuffins

  • Dikke pompoensoep

    Dikke pompoensoep

  • Vegan pepersaus

    Vegan pepersaus

  • Groente pesto pasta

    Groente pesto pasta

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact