Ingrediënten
- 500 gram trostomaat
- 6 el. Tomatenpuree
- 250 gram Gezeefde tomaten
- 15 gram Verse basilicum
- 6 tl. Peterselie
- 500 ml. plantaardige kookroom light
- 6 el. Roomboter
- 4 tl. Peper
- 4 tl. Zout
- 16 stuks (uitgelekt) Zongedroogde tomaatjes
- 250 - 500 ml. Ongezoete amandelmelk
- 2 el. Bloem
- 1 middelgrote Ui
- 4 tl. Oregano
Benodigdheden
- Staafmixer
- Garde
- Maatbeker
- Kookpan
Bereidingswijze
Vandaag hebben we weer een Italiaans recept. Deze tomatensoep is echt een allemansvriendje. Het is romig, het is vegan en het is gemaakt met uitsluitend verse en pure producten. Dit wil je!
Wil je wat meer eiwitten toevoegen of er een vollere maaltijdsoep van maken? Voeg er vega(n) soepballetjes, falafel of kikkererwten aan toe!
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Snijdt de tomaten door de helft en verwijder het kontje. Snijd de tomaten daarna nog een keer door de helft. Ontvel de gele ui en snijd daarna de gele ui fijn.
Stap 2: Verwarm de 6 eetlepels veganistische roomboter in de pan. Doe er vervolgens de tomaten en de ui bij en braad deze met het deksel op de pan 5 minuten op middelhoog vuur (soep mag niet koken!). Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn. Laat deze eerst goed uitlekken. Voeg deze aan de pan toe. Roer even.
Stap 3: Maal met de staafmixer het tomaten-uiprutje fijn. Voeg daarna de veganistische room en alle kruiden toe. Laat de soep op het vuur staan voor 5 minuten en zorg ervoor dat deze niet kookt.
Stap 4: Haal na 5 minuten de basilicum eruit. Maal met de staafmixer de soep extra fijn. Voeg er daarna de bloem aan toe. Goed roeren.
Stap 5: Voeg de amandelmelk geleidelijk toe. Wil je een dikkere soep? Voeg dan 250 ml. toe. Liever een wat dunnere soep? Voeg dan net zo veel amandelmelk toe tot het voor jou de perfecte dikte heeft.
Serveer warm in een kom.