Ingrediënten
- 400 gram Bruine bonen uit blik
- halve tl. Paprikapoeder
- halve tl. Gerookte paprikapoeder
- halve tl. Uienpoeder
- halve tl. Chilipoeder
- 2 el. Olijfolie
- 1 Knoflook
- 1 sjalot
- 50 ml. bouillon
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Grenzen dicht? No problemo! Bereid dit recept, doe je ogen dicht en je waant je in Mexico. In een handomdraai heb je deze refried beans op tafel getoverd: een heerlijke klassieker uit de Mexicaanse keuken. Enjoy!
Stap 1. Schil het sjalotje en snijd fijn, pers 1 teen knoflook. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
Stap 2. Voeg na een aantal minuten alle kruiden toe en bak kort mee. Laat de bonen uitlekken en bewaar 2 el van het vocht. Bereid daarna 50 ml bouillon voor.
Stap 3. Voeg de bonen en het vocht toe aan de pan met ui en kruiden en bak op laag vuur ongeveer 10 minuten.
Stap 5. Voeg als laatste 50 ml bouillon toe. Als de bonen zacht zijn, plet ze fijn met de achterkant van de (pol)lepel. Je kunt de bonen zo fijn malen als je wilt. Wil je dat het een glad mengsel wordt zonder stukjes, mix de bonen dan fijn in een keukenmachine.