Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Kun je plaatselijk vet verbranden?

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Feit of fabel: mogen je knieën voorbij je tenen?

          Welke bench press variatie is het beste? [Onderzoek]

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Onderzoek: meer kans op de datingmarkt? Overdrijf niet met je spieren!

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Onderzoek: maakt de verdeling en timing van eiwitten uit voor je spieren?

          Wat zijn de voor- en nadelen van calorieën tellen?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Wat werkt beter: whey of caseïne voor het slapen gaan?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Mexicaanse refried beans
recept

Mexicaanse refried beans

Refried beans zijn goddelijk lekker, geheel plantaardig en lekker rijk aan vezels en eiwitten. Hier vind je het recept!
  • Bijgerecht, Tussendoortje
  • 4 portie(s)
  • 20 minuten voorbereiding
  • 0 minuten kooktijd
  • 145 kilocalorieën per portie
  • 8 gram eiwitten
  • 14 gram koolhydraten
  • 6 gram vetten

Waardeer

(5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

redfried-beans-recept

Ingrediënten

  • 400 gram Bruine bonen uit blik
  • halve tl. Paprikapoeder
  • halve tl. Gerookte paprikapoeder
  • halve tl. Uienpoeder
  • halve tl. Chilipoeder
  • 2 el. Olijfolie
  • 1 Knoflook
  • 1 sjalot
  • 50 ml. bouillon

Benodigdheden

  • Pan

Bereidingswijze

Grenzen dicht? No problemo! Bereid dit recept, doe je ogen dicht en je waant je in Mexico. In een handomdraai heb je deze refried beans op tafel getoverd: een heerlijke klassieker uit de Mexicaanse keuken. Enjoy!

Stap 1. Schil het sjalotje en snijd fijn, pers 1 teen knoflook. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.

Stap 2. Voeg na een aantal minuten alle kruiden toe en bak kort mee. Laat de bonen uitlekken en bewaar 2 el van het vocht. Bereid daarna 50 ml bouillon voor.

Stap 3. Voeg de bonen en het vocht toe aan de pan met ui en kruiden en bak op laag vuur ongeveer 10 minuten.

Stap 5. Voeg als laatste 50 ml bouillon toe. Als de bonen zacht zijn, plet ze fijn met de achterkant van de (pol)lepel. Je kunt de bonen zo fijn malen als je wilt. Wil je dat het een glad mengsel wordt zonder stukjes, mix de bonen dan fijn in een keukenmachine.

Kim Nooten
Auteur: Kim Nooten, BSc.FIT-chef
Gepubliceerd: 16 juni 2021
Laatste update: 16 juni 2021
Ook om te smullen
  • Bounty balletjes

    Bounty balletjes

  • Mealprep noodle jar

    Mealprep noodle jar

  • Phanaeng curry

    Phanaeng curry

  • Havermout bar

    Havermout bar

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact