Ingrediënten
- 1 blik à 240 gram uitlekgewicht Kikkererwten
- 28 gram stratiatella , vanille of cookies & cream Proteïne poeder
- 40 gram Chocolade PB2
- 40 gram Rozijnen
- 50 millliter Ongezoete amandelmelk
- 2 theelepels Kokosrasp
- 1 theelepels Zonnebloempitten
- 1 theelepels Cacao nibs
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
- Vergiet
Bereidingswijze
Bij het bakken van taarten en koekjes is er één heimelijk genoegen waar we ons allemaal schuldig aan maken; hapjes van dat onweerstaanbare lekkere deeg in onze mond laten verdwijnen in plaats van in de oven.
Want wie snoept er tijdens het bakken van een taart of cake níet van het beslag? Vaak is het rauwe beslag nog smakelijker dan het eindresultaat uit de oven!
Iedereen heeft jeugdherinneringen van het mogen aflikken van de deeghaken, terwijl er een appeltaart goudbruin staat te bakken in de oven.
Vandaar dat ik hier een heerlijk recept heb voor koekjesdeeg dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens gezond! Het klinkt misschien gek dat het gemaakt is van kikkererwten, maar het is niet van ‘echt’ te onderscheiden. Dat is pas verantwoord snoepen! Heb je het recept zelf uitgeprobeerd? Laat me hieronder weten wat je er van vindt!
- Stort het blik kikkererwten in een vergiet en spoel goed af onder de kraan. Al het vocht waar de kikkererwten in bewaard worden, moet er goed vanaf worden gespoeld. Dep de erwten droog met wat keukenpapier.
- Stop de kikkererwten, het eiwitpoeder, de chocolade pb2, de helft van de rozijnen en de amandelmelk in het staafmixermolentje en pureer het geheel tot een egale massa ontstaat. Schud eventueel met het staafmixermolentje zodat het mesje alle ingrediënten goed meepakt.
- Verdeel het mengsel over 2 bakjes en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
- Versier de bakjes vlak voor het serveren met de overgebleven rozijnen, geraspte kokos, pompoenpitten en cacao nibs. En nu is het tijd om zonder schuldgevoel te snoepen van je koekjesdeeg!
Tips:
- Mocht je geen pb2 in huis hebben, dan kan je dit ook vervangen door 20 gram pindakaas.
- Een onwijze chocoladeliefhebber? Voeg een eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag.
- Een echte zoetekauw? Mocht je het koekjesdeeg nog niet zoet genoeg vinden, dan kun je altijd nog een eetlepel honing toevoegen.