Ingrediënten
- 3 Avocado’s
- Halve Rode ui
- 2 serranopepers
- 1 Limoen
- handje vol Verse koriander
- 1 tl Zeezout
Benodigdheden
- Kom
Bereidingswijze
Guacamole maken is helmaal niet zo lastig. Gelukkig maar, want guacamole is lekker bij veel verschillende gerechten. Er zijn veel variaties op deze groene en gezonde saus. Ik heb gekozen voor de traditionele Mexicaanse guacamole. Comer sabroso!
Stap 1: Wrijf/hak de ui, 1 chilipeper en het zeezout in een vijzel tot een grove puree. Heb je geen vijzel? Gebruik dan een andere stevige kom.
Stap 2: Hak de verse koriander fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep de avocado uit de schil.
Stap 3: Doe de avocado in een kom samen met de gevijzelde puree. Prak het geheel met een vork en voeg daarna de limoensap, rode ui, chilipeper en verse fijngehakte koriander toe. Prak de guacamole zo fijn als je zelf wilt.
Stap 4: Breng op smaak met zeezout en eventueel peper.
Variatietip: Voeg 1 teentje knoflook toe.