FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ 32.737 klanten geholpen
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoe vaak moet ik me wegen?

          Afvallen? De 5 beste vetverbranders

          Hoe kan ik buikvet verbranden zonder buikspieroefeningen?

          Zone 2-training: hype of écht nuttig

          Hoe nauwkeurig meten sporthorloges je energiegebruik?

          Hoeveel stappen per minuut is optimaal met hardlopen?

          Duursporters bewegen efficiënter door krachttraining

          8 uur slapen is optimaal? Dat is een fabel!

          Is een koudwaterbad goed voor je spierherstel?

          Hoe diepe slaap je hersenen schoonmaakt?

          Slaap je beter door een verzwaarde deken?

          Meer spiermassa door te smokkelen met je uitvoering?

          Wat is een goede warming-up?

          Lengthened partials: de oplossing voor meer spiergroei?

          Hoe vaak moet ik van fitnessschema veranderen?

          10 tips om je goede voornemens wél te laten slagen

          Hoe leer je eetgewoontes af?

          Hoe een negatief zelfbeeld je leefstijlverandering kan saboteren?

          8 tips voor meer wilskracht tijdens het afvallen

          Beginnend voedingscoach? Deze 5 valkuilen verraden het direct

          Is snel afvallen een risico voor het jojo-effect?

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Wat is een realistische transformatie in 1, 2 of 3 jaar?

          Meer spiermassa door een extreme bulk?

          Meer spiermassa door meer eiwitten tijdens het afvallen

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Waarom is het bijhouden van je calorieën niet nauwkeurig?

          Ouderen hebben meer eiwitten nodig tegen spierafbraak

          Hoeveel eieren mag je eten? Wanneer is het ongezond?

          Is chocolademelk een goede hersteldrank?

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          Sterker door ammonia te snuiven?

          Zijn supplementen gevaarlijk?

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • CursusNIEUW
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Coaching
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
Training & voedingsplan

Wat is jouw doel?

strength

Spiermassa

Meer kracht en spieren

slimming

Afslanken

Gewicht verliezen

overall health

Algehele fitheid

Op gewicht blijven

Volgende
FIT.nl / Gezonde recepten / Gezonde chocolade brownie
recept

Gezonde chocolade brownie

Een chocoladebrownie die 100% gezond en verantwoord is! Lees hier het recept van Masterchef Anneloes, met als hoofdbestanddeel: zwarte bonen!
  • Tussendoortje
  • 12 portie(s)
  • 10 minuten voorbereiding
  • 25 minuten kooktijd
  • 115,2 kilocalorieën per portie
  • 4,4 gram eiwitten
  • 12,7 gram koolhydraten
  • 5,8 gram vetten

Waardeer

(3.6 uit 9 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

gezonde-chocolade-brownie-recept

Ingrediënten

  • 1 blik à 400 gram Zwarte bonen
  • 2 grote Eieren
  • 1 Eiwit
  • 3 el Gesmolten kokosolie (geurloos)
  • 5 el Cacao
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Baksoda
  • snufje Zout
  • 3 el Agavesiroop
  • 1 el Vanille extract
  • 1 Gedroogde vijg
  • 5 Gedroogde dadels
  • 15 Amandelen

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Bakpapier
  • Bakblik

Bereidingswijze

Ongelooflijk maar waar, een chocoladebrownie die 100% gezond en verantwoord is! Onweerstaanbare zachte chocoladecake, maar met als hoofdbestanddeel zwarte bonen. Nu klinkt het je vast gek in de oren dat je brownies bakt van bonen, maar het is absoluut het proberen waard! De bonen vervangen het meel in een gewone cake en hierdoor is dit chocoladegenot ook nog eens glutenvrij! Deze lekkernij past dus perfect in een glutenvrij dieet en is ook uitermate geschikt voor sporters die gluten graag vermijden voor bepaalde sportdoelstellingen. Nu moet je alleen jezelf in kunnen houden om niet nóg een plakje te nemen. En nog één…

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed een cakeblik met bakpapier, of vet deze in met geurloze kokosolie/olijfolie.
  2. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder de kraan totdat deze geheel schoon zijn en laat ze uitlekken.
  3. Stop alle ingrediënten samen in een foodprocessor of het staafmixermolentje, met uitzondering van de vijg, dadels en amandelen.
  4. Maal alle ingrediënten fijn totdat je een glad beslag krijgt. Wanneer het beslag goed en egaal vermengd is, kan het in het beklede cakeblik gegoten worden.
  5. Hak de amandelen en snijd de gedroogde vruchten in kleine stukjes en verdeel dit over het beslag. Bak het geheel in 20-25 minuten af. Het is gaar wanneer een ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Het is het beste om de brownie eerst even af te laten koelen voordat je hem gaat snijden. Maar kan je niet zo lang wachten? Dan mag je ook direct aanvallen, want zowel warm als koud is deze chocoladesensatie onweerstaanbaar!
  7. Deze brownie is heerlijk in combinatie met een schep kwark, honing, pindakaas, appelmoes of extra noten/gedroogde vruchten. Versier de brownie naar wens en genieten maar!

Tips:

  1. De brownie kan in een luchtdichte trommel een week in de koelkast worden bewaard.
  2. De brownie kan ook worden ingevroren. Verpak de plakjes brownie per stuk in aluminiumfolie, en haal ze weer uit de diepvries op de dag van gebruik.
  3. Je kan de brownie heel gemakkelijk opnieuw opwarmen in de magnetron: 2 minuten op vol volume.
  4. Het bakpapier is makkelijker te vormen als de deze eerst tot een prop vormt en even onder de kraan houdt. Schudt het overtollige water er af en voilá, het bakpapier vormt zich naar het cakeblik.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 26 december 2019
Laatste update: 26 december 2019
Ook om te smullen
  • Kersen kokos geluk

    Kersen kokos geluk

  • Volkoren wrap met bieten en feta

    Volkoren wrap met bieten en feta

  • Phanaeng currypasta

    Phanaeng currypasta

  • Bananenbrood met appel en kaneel

    Bananenbrood met appel en kaneel

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact