Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Franse aardappelschotel
recept

Franse aardappelschotel

Snel iets gezonds op tafel? Maak deze lekkere Franse aardappelschotel met linzen, prei en kaas! Check het recept op deze pagina.
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 5 minuten voorbereiding
  • 45 minuten kooktijd
  • 548 kilocalorieën per portie
  • 31 gram eiwitten
  • 52 gram koolhydraten
  • 24 gram vetten

Waardeer

(3.8 uit 13 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

Aardappelschotel

Ingrediënten

  • 800 gram Aardappelen
  • 2 hele Prei
  • 460 gram Linzen
  • 150 gram Geraspte kaas
  • 500 ml. Kookzuivel (light)
  • 4 el. Bloem
  • 1 afgestreken el. Kerriepoeder
  • 2 Groente bouillonblokjes
  • Snuf Peper en Zout
  • 1 afgestreken tl. Knoflookpoeder
  • 2 afgestreken tl. Tijm
  • 2 afgestreken tl. Oregano
  • 2 afgestreken tl. Basilicum
  • 2 Tomaten
  • 80 ml. Olijfolie

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Garde
  • Vergiet
  • Theedoek
  • Maatbeker
  • Kookpan
  • Kom

Bereidingswijze

Zin in snel en makkelijk vanavond? Maak deze Franse aardappelschotel met kaas, linzen, prei en aardappel. Een complete maaltijd in slechts één pan! Ideaal als je niet te lang in de keuken wilt staan – deze aardappelschotel is ook een handige mealprep!

Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een kookpannetje op met water voor de aardappels. Om sneller te zijn: halveer de grotere aardappels of gebruik aardappels die al zijn voorgeschild, deze worden sneller gaar tijdens het koken.

Stap 2: Snijd de prei in ringen van ongeveer 0,3 cm. Giet de linzen uit het blik en laat deze uitlekken. Bak de prei even kort aan voor de pan met 20ml olijfolie, zo’n 2 minuutjes. Doe hier de linzen bij. Zet even apart in een kom. Verwarm in dezelfde pan de kookzuivel en laat dit indikken met de bloem. De kookzuivel is goed ingedikt als je met middelmatige weerstand erdoorheen roert. Voeg daarna de prei en de linzen eraan toe. Doe er daarna alle kruiden en de bouillonblokjes bij, op de peper en de zout na. Laat staan voor 5 minuten op middellaag vuur.

Stap 3: Giet de aardappels af, snijdt deze in grove blokjes en voeg hier 40 ml. olijfolie bij. Roer goed door. Kruid de aardappelen met gemalen peper en zout. Vet de ovenschaal in. De inhoud van de ovenschaal is liefst circa 30 cm x 7 cm. De inhoud moet goed zijn voor 6 lagen. Begin met een laagje saus, anders branden de aardappels aan. Daarna een laagje aardappels enzovoorts. Strooi na de derde laag 75 gram jonge 30+-kaas over je schotel. Voeg nog een paar lagen toe tot je alle aardappels en saus hebt opgemaakt, en eindig als laatste met een laag saus. Strooi daar nog 75 gram jonge 30+-kaas erover heen en beleg met de plakjes tomaat. Verdeel er de overgebleven 20 ml. olijfolie overheen. Zet in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Serveer daarna direct.

 

Laura Bunschoten
Auteur: Laura Bunschoten, ChefFIT-chef
Gepubliceerd: 18 januari 2020
Laatste update: 18 januari 2020
Ook om te smullen
  • Indrukwekkend eitje

    Indrukwekkend eitje

  • Curry met zoete aardappel

    Curry met zoete aardappel

  • Bananenbrood met pompoenpitten

    Bananenbrood met pompoenpitten

  • Snicker chocolade granola

    Snicker chocolade granola

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact