Ingrediënten
- 250 ml Ongezoete amandelmelk
- 25 gram Chiazaden
- 1 rijpe Banaan
- 500 gram Magere franse kwark
- 2 Handsinaasappelen
- 0.5 theelepel Bijenpollen
- 0.5 theelepel Gepelde hennepzaden
- 0.5 theelepel Goji-bessen
- 0.5 theelepel Cacao nibs
- 1 theelepel Kaneel
Benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze
Waarom zou je dit weekend je vrienden of familie niet eens verrassen met een overheerlijk en verantwoord toetje? Makkelijk te bereiden en een eye catcher op tafel!
- Voor de chiapudding: pureer de banaan, de amandelmelk en het snufje kaneel in een blender tot een romig geheel. Roer de chiazaden door de bananenpuree, tot deze goed verdeeld zijn. Chiazaden krijgen een gellaagje als ze in aanraking komen met een vloeistof, waardoor er een soort pudding ontstaat. Laat de chiapudding minimaal vier uur opstijven in de koelkast, maar voor het beste resultaat laat je het geheel een nachtje in de koelkast staan.
- Ontdoe de sinaasappelen van hun schil en snijd deze in mooie dunne plakjes.
- Pak vier mooie cocktailglazen en vul deze laagje voor laagje in deze volgorde: kwark – chiapudding – sinaasappelplakjes. Ga hier mee door tot het glas vol is en eindig met een laagje chiapudding.
- Versier de chiapudding met de resterende superfoods naar smaak: cacao nibs, goji-bessen, bijenpollen en hennepzaden.
- Geniet van je verantwoorde, maar prachtige chiapudding-sinaasappeltrifle! Eet smakelijk!
Variaties:
- Vervang het snufje kaneel door ongezoete cacaopoeder voor een chocoladesensatie.
- Vervang de sinaasappel door bosvruchten zoals aardbeien, bramen of frambozen.