Ingrediënten
- 200 gram Havermeel
- 500 gram skyr
- 275 gram Cream cheese light
- 50 gram Boter
- 3-4 Medjoul dadels
- snuf Kaneel
- kwart tl. Gemberpoeder
- 1 Citroen
- 2 scoops plantaardige eiwitpoeder
- 2 el. Blauwe bessen poeder
- 1 el. Honing
- 250 gram Blauwe bessen (diepvries)
- 2 el. Chiazaden
Benodigdheden
- Beslagkom
- Springvorm
- Kom
Bereidingswijze
Ben jij ook zo gek op cheesecake, maar sla je deze altijd af vanwege de grote hoeveelheid calorieën, geraffineerde suikers en verzadigde vetten? Dat hoeft nu niet langer! Met deze cheesecake kan jij gezond en verantwoord genieten. Boordevol proteine en calorie-arm.
Stap 1: Maak de bodem: meng havermeel, boter, 1 eetlepel cream cheese, medjooldadels, kaneel, gemberpoeder en een snuf zout met een keukenmachine tot een glad beslag. Is het nog iets te droog, voeg dan een beetje extra cream cheese toe. Verdeel over de bodem van je taartvorm en druk goed aan.
Stap 2: Rasp de citroen en pers het sap uit in een glas of schaaltje.
Stap 3: Meng in een beslagkom de Skyr, de overige cream cheese, de citroenrasp, de helft van het citroensap, 2 scoops sojaproteïnepoeder, 2 el blauwebessenpoeder en 1 el lichte honing tot een luchtig geheel. Schenk over de bodem en zet voor 4 uur of langer in de koelkast. Haal ondertussen alvast de diepvriesbosbessen uit de vriezer en doe ze in een schaal. Giet ze niet af; je gebruikt het sap.
Stap 3: Als de bosbessen ontdooid zijn, doe je er de 2 eetlepels (gemalen) chiazaad en de resterende citroensap bij. Roer voor circa 2 minuten goed door, tot de chiazaden het vocht van de bosbessen beginnen op te nemen en het minder waterig wordt. Giet het over de cheesecake heen en zet het weer in de koelkast, voor tenminste 30 minuten.
Stap 3: Garneer de cheesecake eventueel met verse blauwe bessen. Eet smakelijk!