
Inhoudsopgave
Soorten vette vis
Het Voedingscentrum hanteert de richtlijn dat vette vis minimaal 5 procent vet bevat. Dit kun je op het etiket aflezen.
Hieronder vallen de volgende soorten: haring, zalm, sardines en makreel. De minder vette zalm uit de Atlantische zalm (vaak in blik), koolvis en tonijn zijn bijvoorbeeld geen vette vis.
Waardoor is vette vis zo gezond?
Vette vis is gezond, omdat het omega-3-vetzuren bevat. Het eten eten van 100 gram per week verlaagt de kans op hart- en vaatziektes.
Er wordt gezegd dat niet-vette vis goed is voor je hersenen. Lees hier of dat echt zo is.
Stel je lust geen vette vis of je hanteert een veganistisch voedingspatroon, dan kun je het vervangen voor supplementen met visolie uit algen. Het is nog wel de vraag of visolie dezelfde gezondheidsvoordelen opleveren als vette vis. Lees hier welke plantaardige voedingsmiddelen een goede bron van omega 3 zijn.
Meer lezen over vetten?
Zijn verzadigde vetten ongezond?
Wat zijn de gevolgen van een vetarm dieet?
Waar word je dik van: vet of suiker?
Omega 3 kopen?
Op zoek naar een supplement met omega 3? Check hier onze omega 3 in de FIT-shop.