
Bekijk alle gezonde recepten Download een gratis voedingsschema
We moeten meer groente en fruit eten. Speciaal voor de FIT-challenge, waarin ik jullie uitdaagde om 800 gram groente en fruit te eten, maakte ik dit recept. Rijk aan verschillende soorten groente en ontzettend lekker. Gemakkelijk te maken en een perfect fris maaltje voor de lente. Dit gerecht bevat daarnaast maar liefst 345 gram groente!
Benodigdheden
- Koekenpan
- Wokpan
Ingrediënten
- 1 Courgette
- 3 el Knoflookpoeder
- 40 gram Rucola
- halve Avocado
- van 1 citroen Citroensap
- 4 el Griekse yoghurt
- naar smaak Peper
- 2 el Olijfolie
- 1 warm gerookte zalmmoot
Bereidingswijze
- Maak courgetti van je courgette met de spirelli. Je kunt dit ook kant-en klaar kopen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook.
- Voeg de courgetti toe en bak op laag vuur gedurende tien minuten. Bak aan het einde kort de helft van de rucola mee.
- Verhit ondertussen in een andere pan de zalm.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een schaaltje en meng dit met de yoghurt en citroensap. Voeg naar smaak peper toe.
- Maak een bedje van de overige rucola. Doe hier de courgetti overheen. Voeg de avocadosaus toe en leg de zalm er bovenop.
- Eet smakelijk 🙂
🌟 Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Dankzij jouw feedback kunnen wij nog betere recepten maken.